vergaderruimte inrichten

Een effectieve vergaderruimte inrichten

Is uw vergaderzaal toe aan een nieuwe inrichting of uitstraling zodat uw vergaderingen nog productiever verlopen. Ja? Dan bent u bij Rocor aan het juiste adres. Wij geven u graag wat tips over hoe u een vergaderruimte het beste kunt inrichten zodat iedereen zich hier op zijn gemak voelt.

Maar niet alleen voor de best tips en tricks kunt u bij ons terecht, ook voor een ruim aanbod aan kantoormeubilair waar u de vergaderzaal mee kunt inrichten, zit u bij ons goed. Of u nu kiest voor een totaalinrichting van uw vergaderzaal of voor het kopen, huren of leasen van meubilair, bij ons is alles mogelijk. Lees snel verder om inspiratie op te doen over hoe u de vergaderruimte het best kunt inrichten. Heeft u een specifieke vraag of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Soorten vergaderruimtes

Wanneer u een vergaderruimte wilt gaan inrichten is het altijd eerst goed om na te gaan wat het doel is van uw vergaderruimte, welke mensen u er wilt ontvangen en welke sfeer u wilt uitstralen. Er zijn namelijk verschillende opstellingen waar u voor kunt kiezen bij een vergaderzaal, wanneer u een vergaderzaal voor groot publiek nodig heeft waar presentaties gehouden kunnen worden kunt u het beste gaan voor een theateropstelling, maar wanneer u het informeel en klein wilt houden kunt u voor bijvoorbeeld een staande vergaderruimte gaan. Maar ook de keuze voor een ronde vergaderopstelling, blokopstelling of opstelling in u-vorm wordt vaak gekozen. De keus is aan u, maar het is wel belangrijk dat u rekening houd met het aantal vierkante meters die u tot uw beschikking heeft. Wij adviseren u graag.

vergaderruimte inrichten

Onze tips en tricks voor het inrichten van een vergaderruimte

Over het algemeen hebben vergaderruimtes vaak een saai imago. Ze beschikken vaak over oncomfortabel meubilair, alles is strak, zonder schilderij aan de muur of plant in de kamer, oogt het vaak veel te zakelijk. Terwijl het vaak ook een ruimte is waar ideeën geboren moeten worden en creativiteit ontstaat. Onze tip is daarom, kleed het wat leuker aan, ga daarbij voor comfortabele stoelen aangezien vergaderingen vaak wel enige tijd kunnen duren. Daarbij is het ook belangrijk dat er minstens één witte muur aanwezig is in de ruimte, zodat u hier de beamer of het presentatiescherm op kunt hangen. Daarnaast is een grote valkuil die door veel mensen wordt gemaakt om voor grote meubels te gaan. Maar kies bijvoorbeeld eens voor een kleinere tafel zodat er nog voldoende ruimte in de kamer overblijft. Dit zorgt voor een vrijer en creatiever gevoel. Verder is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht aanwezig is in de ruimte zodat u zich goed kunt blijven concentreren. En niet te vergeten, zorg er voor dat er voldoende stopcontacten in de ruimte zijn aangesloten, zodat iedereen zijn laptop kan aansluiten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe een vergaderruimte zo effectief mogelijk kunt inrichten of ontvangt u graag wat hulp bij deze taak? Dankzij onze jarenlange ervaring in het aanbieden van kantoor- en vergadermeubilair, weten wij als geen ander hoe u uw ruimte het best kunt inrichten. Bekijk al ons vergadermeubilair of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies of om een afspraak te maken.

Copyright 2024 Rocor Kantoorintichting N.V. | Ontwikkeling: VisualMasters

×

De showroom is open op afspraak

Maak een afspraak via het contactformulier, per e-mail via info@rocor.be of bel +32 (0)3 – 213 78 78.

Maak een afspraak