Kantoor inrichten tips

Kantoor inrichten | 5 inspirerende tips van Rocor

Een kantoor is meer dan alleen een werkplek, het is een plek waar u soms nog meer tijd doorbrengt dan thuis. Het is daarom erg belangrijk dat u en uw collega’s zich er prettig voelen. Maar, hoe creëert u zo’n kantoor waarbij u zich op uw gemak voelt en met een fijn gevoel aan het werk kan gaan?

Rocor geeft u graag wat tips waardoor u goed voorbereid aan de slag gaat. Wilt u toch liever een persoonlijk advies ontvangen of de kantoorinrichting helemaal uitbesteden? Ook dan staat Rocor voor u klaar. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden en tips? Lees dan snel verder of contact ons vrijblijvend voor meer informatie.

Tip 1: voldoende daglicht en de juiste verlichting is een must

Voldoende daglicht is de basis voor ieder modern kantoor. Hoe meer daglicht er in het kantoor aanwezig is hoe beter iedereen zal kunnen werken. Daglicht zorgt namelijk voor een betere concentratie en een hogere productiviteit. Daarnaast zorgt daglicht ervoor dat de inrichting van ruimte beter tot zijn recht komt. Het kantoor zal ruimtelijker en groter lijken wanneer er voldoende daglicht is. Daarnaast zorgt zeker bij de donkere winterdagen de juiste verlichting voor een fijne uitstraling en een comfortabele werkplek.

Tip 2: zorg voor comfortabel meubilair

Comfortabel meubilair zorgt er voor dat je op een fijne en rustgevende manier kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan een ergonomische bureaustoel of een zit-sta bureau. Dit is een goede investering voor uw zithouding en u krijgt veel minder snel last van lichamelijke klachten. Daarnaast kunt u niet alleen kiezen voor comfortabel meubilair, maar ook design meubelen zien we steeds vaker terugkomen in een modern kantoor. Met nieuw en fris meubilair geeft u uw kantoor meteen een geheel andere uitstraling.

Comfortabel kantoor meubilair

Tip 3: creatieve werkplekken

Wanneer een werknemer 8 uur per dag op dezelfde werkplek zit kan dit gaan vervelen, wat niet het best is voor het creatieve proces. Werk daarom bijvoorbeeld met flexibele werkplekken of creëer verschillende ruimtes waar werknemers kunnen relaxen of kunnen brainstormen. Dit zal erg stimulerend werken en u zult zich sneller op uw gemak voelen in uw kantoor.

Tip 4: creëer openheid op de werkvloer

Door bijvoorbeeld met glazen wanden te werken creëer je openheid op de werkvloer. Het in hokjes denken is allang verleden tijd. Zorg er daarom voor dat er transparantie en openheid is op de werkvloer waardoor uw collega’s het gevoel hebben dat ze vrij zijn en bij iedereen even naar binnen kunnen lopen.

Tip 5: Duurzaam en kleurrijk

De twee begrippen duurzaam en kleurrijk zijn niet meer weg te denken als u een kantoor gaat inrichten. Een modern kantoor mag namelijk wel een kleurtje hebben. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde wand of een kleurrijke design bureaustoel. Dankzij het kleurgebruik geeft u het kantoor een creatief en persoonlijk tintje waardoor het een stuk informeler wordt en u en uw collega’s zich sneller thuis voelen. Verder is ook het duurzame aspect niet meer weg te denken bij een modern kantoor. Een karakteristieke groene wand met planten brengen zuurstof in de ruimte.

Kunt u niet wachten?

Kunt u niet wachten om aan de slag te gaan met het inrichten van uw kantoor? Wij helpen u meteen bij het leveren van de juiste middelen voor uw nieuwe kantoor. Rocor is in heel Nederland en België actief in het inrichten van kantoren. Wilt u nog meer tips ontvangen of wilt u de volledige inrichting van uw kantoor uit handen geven? Het deskundige team van Rocor kan niet wachten om voor u aan de slag te gaan. Stuur ons een e-mail via info@rocor.be, bel ons via +32 (0)3 – 213 78 78 of vul het onderstaande contactformulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Copyright 2024 Rocor Kantoorintichting N.V. | Ontwikkeling: VisualMasters

×

De showroom is open op afspraak

Maak een afspraak via het contactformulier, per e-mail via info@rocor.be of bel +32 (0)3 – 213 78 78.

Maak een afspraak