kantoorinrichting kopen

Vijf opvallende kantoortrends van 2023

Een kantoor inrichten is belangrijke taak die u niet zomaar even 1,2,3 kunt uitvoeren. Er komt een hoop voorbereiding en belangrijke beslissingen bij kijken. Daarnaast is het handig om uw wensen en de behoefte van bijvoorbeeld uw werknemers goed op een rij te zetten. U wilt natuurlijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt binnen de omgeving.

Dit kan onder andere gedaan worden door op de trends en ontwikkelingen van 2023 in te spelen. Een modern en functioneel kantoor met de juiste inrichting zal namelijk leiden tot betere prestaties en een fijn gevoel bij klanten die langskomen. Het is toch vaak een soort visiteplaatje van uw onderneming. Wilt u naast deze trends ook een persoonlijk advies ontvangen voor uw kantoor of nieuw meubilair aanschaffen? Wij helpen u hier graag bij, neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Trend 1: Flexibele of dynamische werkplekken

Flexibele werkplekken is iets wat we bij steeds meer kantoren terug zien komen. Zeker nu er ook veel wordt thuis gewerkt zijn de flexibele plekken erg populair. Ze geven de werknemers meer vrijheid en dragen bij aan het creatieve proces doordat er steeds vanaf een andere plek wordt gewerkt. Het kantoor dient in dit geval meer als inspiratie ruimte waar op allerlei plaatsen gewerkt kan worden. Creëer bijvoorbeeld diverse zithoeken waar de werknemers zich ten alle tijden kunnen terug trekken. Hoe gaat u uw flexibele kantoorinrichting?

Trend 2: Groen op de werkvloer

Planten op kantoor brengen veel voordelen met zich mee, ze zorgen voor meer zuurstof in het kantoor en een rustigere sfeer waardoor uw werknemers zich beter kunnen concentreren en er minder stress zal zijn. De planten of bloemen dragen niet alleen bij aan een betere concentratie en humeur, ze maken de ruimte daarnaast ook een stuk ruimtelijker. De ruimte krijgt hierdoor een gezellige uitstraling en komt meteen tot leven. Heeft u bijvoorbeeld een witte muur of een loze ruimte in het kantoor? Plaats er een paar mooie plantenbakken voor en u zal het resultaat meteen merken.

kantoortrends 2021

Trend 3: ergonomisch meubilair

Het welzijn en de gezondheid van de medewerkers wordt steeds belangrijker. Ergonomisch kantoormeubilair draagt bij aan deze gezondheid en wordt daarom steeds vaker gekozen wanneer een kantoor wordt ingericht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sta/zit bureau en een werkplek die is afgestemd op de lichaamsafmeting. Ook ergonomische bureaustoel dragen bij aan een werkplek waar iedereen energie van krijgt.

Trend 4: meer kleur op de werkvloer

Een kleurrijk kantoor brengt vrolijkheid en creativiteit met zich mee. Pak de kwast en de pot verf er maar bij want de witte saaie muren zijn verleden tijd. De gedurfde en warme kleuren worden steeds vaker gekozen om het kantoor wat levendiger te maken. Binnen een erg korte tijd, is uw kantoor helemaal omgetoverd tot een hele andere ruimte. Bent u nu zelf niet de beste schilder? De interieur specialisten van Rocor helpen u graag met het omtoveren van uw kantoor, zodat u weer vol frisse moed aan de slag kunt gaan.

Trend 5: hybride werken

Een onderwerp wat het afgelopen jaar veel aan de orde is geweest is: Het thuiswerken. Bij veel bedrijven is dit de standaard geworden en werken werknemers zowel thuis als op kantoor. Dit wel de ‘work from anywhere policy’ genoemd. Het word steeds meer geaccepteerd dat u werkt waar en wanneer u wilt. Hiervoor wordt uiteraard wel verwacht dat u beschikt over het juiste thuiswerkmeubilair en ook daar kunnen we u mee helpen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de  kantoortrends van 2023 of wilt u hulp krijgen bij het opnieuw inrichten van uw kantoor? Wij helpen u hier graag bij. Het is mogelijk om bij ons langs te komen in de showroom in Wommelgem om inspiratie op te doen. Daarnaast is het ook mogelijk om contact met ons op te nemen via info@rocor.be of te bellen naar +32 (0)3 – 213 78 78. Onze interieurspecialisten op het gebied van kantoorinrichting staan voor u klaar.

Copyright 2024 Rocor Kantoorintichting N.V. | Ontwikkeling: VisualMasters

×

De showroom is open op afspraak

Maak een afspraak via het contactformulier, per e-mail via info@rocor.be of bel +32 (0)3 – 213 78 78.

Maak een afspraak