Duurzaam ondernemen

Oog voor onze leefomgeving

Zakendoen met oog voor onze leefomgeving. Dat doet Rocor. Want hoe slimmer wij werken, hoe beter dat is voor onze mensen, onze omgeving en onze planeet. Bij Rocor is duurzaamheid dan ook geen containerbegrip. Onze overtuiging is dat hergebruik en circulariteit de toekomst bepalen. En daar dragen wij heel graag ons steentje aan bij.

Langere levensduur

Veel van onze systemen zijn modulair. Dit betekent dat een kantoormeubel is opgebouwd uit verschillende uitwisselbare componenten, waarmee wij elke gewenste combinatie kunnen maken. Als bijvoorbeeld iets na verloop van tijd niet meer past, kunnen wij dat heel snel ombouwen tot iets anders. Daarbij zijn losse onderdelen eenvoudig te repareren, waardoor er niet een heel product vervangen hoeft te worden. Zo verlengen wij de levensduur van onze producten aanzienlijk.

Minder productie

Door universele onderdelen te gebruiken – geschikt voor meerdere systemen – verminderen we de productie en onze voorraad. Ook kunnen we onderdelen makkelijk demonteren, scheiden, repareren of hergebruiken.

Circulaire waarde

Waar mogelijk zijn onze bureaus, tafels, kasten, bureaustoelen en wanden volledig recyclebaar en cradle-to-cradle. De grondstoffen zijn dus volledig te hergebruiken, waardoor zij hun waarde behouden. Sommige merken hebben bureaubladen met het FSC- of PEFC-keurmerk, werken voor de aankleding met ecopanelen van 100% gerecycled materiaal of gebruiken recyclebaar, slijtvast textiel.

Gezond werken

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent ook oog hebben voor mensen. Onze ergonomische oplossingen dragen bij aan gezonde, fitte en productieve medewerkers. Verder creëren wij met onze kantoorinrichting een omgeving waarin mensen zich prettig voelen. Een werkplek waar ze graag willen zijn.

Tweede leven

Bij Rocor krijgen kantoormeubelen een tweede leven na verhuuren bij inruil van uw oude meubilair. Ze worden waar nodig opgeknapt en aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

Blijven investeren

Samen met onze leveranciers en producenten investeren we continu in verbeterprocessen om de milieubelasting te verminderen. Dit om met elkaar onze ecologische footprint te verkleinen.

Bij Rocor krijgen kantoormeubelen een tweede leven na verhuuren bij inruil van uw oude meubilair. Ze worden waar nodig opgeknapt en aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

Meer weten?

Ook circulair aan de slag op uw kantoor? Bel +32 (0)3-213 78 78 voor vrijblijvend advies.

Copyright 2024 Rocor Kantoorintichting N.V. | Ontwikkeling: VisualMasters

×

De showroom is open op afspraak

Maak een afspraak via het contactformulier, per e-mail via info@rocor.be of bel +32 (0)3 – 213 78 78.

Maak een afspraak